Gratis verzending vanaf 70 €

WAT VOOR EFFECT HEEFT BOUILLON? – HUID, HAAR, NAGELS, HAAR EN NAGELS

Een goede botbouillon bevat collageen. Je kunt het zien aan het feit dat de bouillon mooi gelt als het afkoelt. En collageen is enorm belangrijk voor ons lichaam omdat het ons bewegingsapparaat elastisch houdt. Botbouillon is een echte vloeibare dispenser. De huid is daardoor minder droog, het bindweefsel blijft steviger en het ontstaan van vervelende cellulitis wordt ook vertraagd. De hoofdhuid en schubbenlaag profiteren ook van de voedingsstoffen in de bouillon. De bouillon fans spreken van een echt anti-aging effect voor huid, haar en nagels. Collageen kan bijdragen aan ons algemeen welzijn en een positief effect hebben op het verouderingsproces. Botbouillon is daarom een effectief huishoudelijk middel dat de huidveroudering kan vertragen. Waarom is dat? Meer informatie hierover vindt u hier:

 

  1. Antirimpelbouillon – Huid
  2. Bouillon voor mooi haar
  3. Bouillon voor sterke nagels

 

1. anti-rimpel bouillon – huid

Een bottenbouillon kan worden omschreven als een echte schoonheidsvoeding. En anti-rimpel bouillon? Dit kan werken! Wat vind je daarvan? De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en is ons beschermend schild tegen invloeden van buitenaf. Je moet het je zo voorstellen: De matrix van ons bindweefsel bestaat uit proteoglycanen. Deze binden water en vormen een net met collageen. Dit maakt het bindweefsel elastisch. Voor een stevige huid met slechts enkele rimpels moeten we daarom voldoende water en collageen opnemen. Het goede nieuws: Beide zitten in overvloed in een gezonde bouillon.

 

Collageen – de anti-aging booster tegen veroudering

En wat doet collageen precies met onze huid? Collageen helpt om de huid haar jeugdige uitstraling, een frisse teint en elasticiteit te geven. Omdat het eiwit de huid versterkt. Naarmate we ouder worden, rond de leeftijd van 25 jaar, daalt de collageenproductie in het lichaam. De eerste tekenen: De huid is minder elastisch, droger, dunner en de eerste rimpels verschijnen. Collageen helpt nu om de zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen, zwelling te verminderen en andere tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Zo ken je collageen uit de antiverouderingszorg. De collageenmoleculen in de anti-rimpelcrèmes zijn echter vrij groot, zodat de huid ze niet zo goed kan opnemen. Eetbaar collageen in de vorm van een gezonde bouillon heeft daarentegen een groot voordeel: de aminozuren die collageen produceren komen rechtstreeks in de cellen van uw lichaam terecht.

Om rimpels te bestrijden, trekken de meeste mensen tal van stops: van cosmetica tot huidcrèmes tot het zenuwgif Botox – we proberen veel om een gladde, jonge huid te behouden.

Collageen wordt vaak gebruikt als een crème of injectie in de huid. Wat je echter niet moet vergeten, is dat een mooie huid nooit alleen is wat van buiten komt. Bouillon voedt de opperhuid, de lederhuid en het onderliggende bindweefsel van binnenuit met collageen, elastine en andere waardevolle voedingsstoffen. Dit komt doordat collageen veel beter via de darm kan worden opgenomen dan via de huid. Dus het gebruik van de home remedy bouillon tegen rimpels kan werken.

 

Glycosaminoglycanen voor een frisse teint

Daarnaast bevat een gezonde bouillon glycosaminoglycanen. Een bouwsteen van glycosaminoglycanen is N-acetylglucosamine. Daarnaast zijn hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat verschillende soorten glycosaminoglycanen. Deze drie stoffen komen voor in het bindweefsel, het kraakbeen en de botten. Ze werken als een vochtfilm op de huid omdat ze water binden. Hyaluronzuur komt voor in het gehele bindweefsel, de huid (epitheel) en het zenuwweefsel. Het helpt de cellen ook zichzelf te vernieuwen. Hyaluronzuur is zeker bekend bij u – net als collageen – uit anti-aging cosmetica. Omdat het de celvernieuwing en stevigheid van de huid bevordert. De glycosaminoglycanen geven onze huid meer glans en vocht en daardoor een jonger uiterlijk.

Bouillon helpt echter niet alleen om kleine rimpels te verminderen, maar kalmeert ook de door acne en eczeem beschadigde huid of beschadigde huid bij auto-immuunziekten zoals psoriasis of neurodermitis vanwege de ontstekingsremmende bestanddelen. Lees meer over hoe bouillon kan helpen bij auto-immuunziekten in het artikel “Welke effecten heeft bouillon? – immuunsysteem en auto-immuunziekten.

 

Bouillon tegen cellulitis

Hoeveel vrouwen in de wereld hebben cellulitis, daar staan geen cijfers op. Maar één ding is duidelijk: het zijn er veel. De schattingen zijn 85 – 98 %. Cellulitis wordt veroorzaakt door vetophopingen in combinatie met zwak bindweefsel – maar het is geenszins een puur probleem voor vrouwen met overgewicht. Integendeel, zelfs zeer slanke vrouwen hebben vaak cellulitis. Denk maar aan onflatterende, ongerepte paparazzi-foto’s van Hollywood-sterren. Aan de andere kant heeft slechts ongeveer 10% van de mannen een sinaasappelhuid. En daar is een reden voor: het bindweefsel van mannen heeft een kruisvormige structuur, terwijl dat van vrouwen recht en loodrecht op het huidoppervlak loopt. Het mannelijke bindweefsel, dat in een net is geweven, laat meestal geen vetophopingen uit de subcutis door. Zo wordt het niet zichtbaar in de vorm van onaantrekkelijke deuken. Bovendien hebben vrouwen drie onderhuidse vetlagen, terwijl mannen er maar één hebben.

Het is bekend dat gerichte sport kan helpen om cellulitis te verminderen. Maar sport alleen is niet genoeg. Om het probleem holistisch aan te pakken, moet de voeding ook goed zijn en het lichaam voorzien van voedsel dat het eigen collageen van ons lichaam voedt. Veel mensen ervaren een afname van cellulitis wanneer ze een collageenrijk dieet eten. Cellulitis ontwikkelt zich wanneer het bindweefsel zwakker wordt. Collageen ondersteunt de elasticiteit van de huid en zorgt voor vocht, wat de huid een echte kick van frisheid geeft.

 

2. bouillon voor mooi haar

Verven, föhnen, stylen – we verwachten veel van ons haar in het dagelijks leven. In het ergste geval wordt het saai, breekbaar en verliest het zijn volheid. Er zijn tal van cosmetische producten op de markt die beloven te worden verholpen met grote marketingcampagnes. Maar nogmaals, de meest duurzame remedie voor mooi haar komt van binnenuit: Collageen. Het lichaam levert de bouwstenen van collageen aan het haar, wat het haar versterkt en een gezonde glans geeft. Collageen verankert ook de haarfollikels in de lederhuid. Het is ook belangrijk voor de celdeling die het toekomstige haar vormt. Zo werkt het: De haarwortels in de hoofdhuid produceren haarcellen. Deze duwen zichzelf steeds verder naar boven en worden dan zogenaamde spindels. Deze vormen dan lange vezels, die met elkaar verdraaien en aan het eind ontstaat er een haar uit. Daarom is collageen direct gekoppeld aan de haargroei.

Op zichzelf kan het lichaam zelf collageen aanmaken. Als het lichaam echter gestrest is omdat het wonden moet helen of giftige stoffen moet verwijderen, kan het de collageenproductie verminderen. Zelfs als we ouder worden, blijft de collageenproductie afnemen. In dergelijke gevallen is het belangrijk om voldoende collageen via de voeding in te nemen. Botbouillon, rijk aan collageen, bevordert de haargroei. Het kan ook de diameter van je haar vergroten om het er voller uit te laten zien. Zodat je haar gezond en glanzend kan blijven. In de botbouillon zit ook het sporenelement silicium, dat ook belangrijk is voor de opbouw van huid en haar.

 

3. bouillon voor sterke nagels

Naarmate we ouder worden, kunnen onze nagels ook zwak en troebel worden. Ze groeien ook veel langzamer. Soms kunnen ze versplinteren. Dit is pijnlijk en kan in het ergste geval infecties onder de nagels veroorzaken. De nagels vormen een soort beschermend schild voor de vingertoppen. Soms zijn ze echter beter doorlaatbaar dan de huid. Moderne schoonheidsbehandelingen kunnen ook de nadruk leggen op nagels: Schellak, gel en acryl beschadigen de nagel in overmatige mate.

Om robuust en gezond te blijven, hebben vingernagels eiwitten, calcium, essentiële vetzuren en vitamine A nodig. Daarnaast versterkt collageen uit een goede botbouillon bijvoorbeeld ook hier de nagels, net als bij huid en haar. De vingernagels breken of splinteren dus niet bij normale belasting.

Huidbehandelingen, haarproducten en cosmetica zijn vaak duur en bevatten geen goede ingrediënten. De eenvoudige huisremedie botbouillon kan een grote bijdrage leveren aan een goed verzorgd uiterlijk. Het drinken van bouillon tegen rimpels kan een heel goed resultaat opleveren. In een voedzame botbouillon zit collageen, zoals in overvloed te zien is. Daarnaast bevat een gezonde bouillon nog vele andere belangrijke vitaminen en mineralen die de reserves van het lichaam aanvullen en verantwoordelijk zijn voor een mooie huid en haar en sterke nagels. Als we ook zorgen voor een gezonde voeding en voldoende beweging, kan botbouillon een waardevolle bijdrage leveren aan onze externe schoonheid.

Welke andere voedingsstoffen een goed gemaakte, gezonde bouillon nog meer bevat, leest u in het artikel Ingrediënten: Wat zit er in de bouillon?

 

 

 

Bronnen:

Bone Broth Breakthrough – Dr. Josh Axe -> https://www.universitatsmedizin-goettingen.de/knochenbruehe-vorteile-fuer-die-verdauung-arthritis-und-cellulite/

Brodo – Marco Canora

Nourishing Broth – Sally Fallon Morell

Superfood Knochenbrühe – Ariane Resnick

https://jungbleiben.eu/kollagen-fuer-die-haare

#omaslieveling op Instagram

Post je foto's op Instagram met de link @bonebrox.
Met een beetje geluk kun je een code voor 10 % korting winnen en krijg je een prominente plaats in onze Hall of Brox!

#omasliebling auf Instagram Poste deine #omasliebling Fotos auf Instagram und verlinke @bonebrox. Mit etwas Glück kannst du einen 10% Rabattcode gewinnen und wir featuren dich in unserer Hall of Brox!
2020-02-19T11:40:02+02:00